U susret upisu u srednje škole – Grad Banjaluka stipendira deficitarna zanimanja

Osnovci će se uskoro naći na prvoj velikoj životnoj raskrsnici. Izbor srednje škole mnogima može opredjeliti budućnost. Stoga treba dobro razmisliti pri izboru budućeg zanimanja, oslušnuti perspektive. Pojedine srednje škole već su definisale plan upisa i upisne kvote.

Građevinska škola Banjaluka za školsku 2018/2019 u struci geodezija i građevinarstvo upisujemo sljedeća zanimanja :  dva odjeljenja za zanimanje građevinski tehničar (48 učenika), dva odjeljenja za zanimanje arhitektonski tehničar (48 učenika) i jedno odjeljenje za poziva geodetski tehničar (24 učenika).

Percepcija stručnih škola i trogodišnjih zanimanja sve više se mijenja u pozitivnom pravcu,  naročito imajući u vidu perspektive zaposlenja nakon školovanja. Građevinska škola u Banja Luci će stoga nastaviti da školuje buduće zidare i kamenoresce. U planu je upis jednog kombinovanog odjeljenja sa ukupno 24 učenika, po 12 budućih kamenorezaca i zidara.  Građevinska škola će školovati đake i za deficitarna zanimanja, koja grad  Banjaluka stipendira u iznosu od 160 maraka.