Objavljen javni poziv za podršku promociji obrtništva  

Na stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo danas je objavljen Javni poziv za poticaj realizacije projekata promocije obrtništva.   

Radi se o programu koji je namijenjen za razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, te održavanje edukacija i promocija s ciljem jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva.   

Program podrazumijeva i subvencioniranje troškova obrtnika za učešće na sajmovima i izložbama, s ciljem jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, interesno umrežavanje obrtnika i organizirano zastupanje i predstavljanje interesa obrtnika.   

Maksimalan iznos poticaja po jednom prihvaćenom programu/projektu može iznositi do 20.000 KM. Program je namijenjen Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo i udruženjima obrtnika koja su registrovana i djeluju na području KS.  

Javni poziv bit će objavljen u Službenim novinama KS u četvrtak, 21. jula 2022. godine, i bit će otvoren narednih 30 dana.   

Javni poziv i sve neophodne informacije dostupne su na linku:   

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-program-poticaja-promociji-obrtnistva-2022

Služba za protokol i press KS