Poziv nezaposlenim za pružanje podrške u pronalaženju posla

Kolektiv d.o.o. (MojPosao.ba) je privatna agencija za posredovanje u zapošljavanju koja na području Bosne i Hercegovine postoji i uspješno posluje duže od dvadeset godina. Kolektiv nudi usluge posredovanja u zapošljavanju, savjetovanje i informisanje nezaposlenih osoba i poslodavaca o mogućnostima zapošljavanja, organizuje osposobljavanje i obrazovanje nezaposlenih lica, ali i profesionalno usmjeravanje, informisanje i savjetovanje stručnih kadrova. Kolektiv aktivno učestvuje u društveno-odgovornim kampanjama i projektima koji se bave pitanjem poboljšanja uslova na tržištu rada. Kolektiv sarađuje sa preko 35.000 poslodavaca i 500.000 posloprimaca.
U prethodnom periodu, u okviru projekta „Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatne agencije za zapošljavanje“, finansiranog od strane Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini i uz podršku Svjetske banke, pružene su usluge savjetovanja za preko 2.500 korisnika projekta, od kojih je preko 600 zaposleno u suradnji s preko 100 poslodavaca.


Kako bi nastavili sa pružanjem usluga i poboljšanjem uslova na tržištu rada, Kolektiv objavljuje poziv svim zainteresovanim i odgovarajućim posloprimcima za sudjelovanje u projektu „Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatne agencije za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“ (u daljnjem tekstu: „Projekt“) koji finansira Ambasada Švedske a podržava Svjetska banka. Ovaj poziv je otvoren za neaktivne, nisko kvalificirane i dugoročno nezaposlene žene i dugoročno nezaposlene mlade muškarce, bez obzira da li su prijavljeni na biro za zapošljavanje ili ne, s ciljem podrške njihovom ulasku ili povratku na tržište rada.

POZIV ZA UČEŠĆE NA PROJEKTU

Na ovaj projekt mogu se prijaviti:
žene koje su nezaposlene kontinuirano 12 mjeseci ili duže, bez obzira na nivo obrazovanja;
žene čije obrazovanje je najviše SSS, koje su nezaposlene kontinuirano 6 mjeseci ili duže;
žene koje su nezaposlene i primile su socijalnu (novčanu) naknadu u zadnjih 18 mjeseci;
muškarci do 35 godina starosti koji su nezaposleni kontinuirano 12 mjeseci ili duže, bez obzira na nivo obrazovanja.
Učešće u Projektu uključuje:
Obuka i edukacija o procesima traženja posla i tržištu rada (priprema i pisanje biografije, priprema za razgovor za posao; “soft” vještine kao što su komunikacijske vještine, timski rad; upoznavanje s pravima i odgovornostima radnika i sl.);
Savjetovanje i spajanje sa poslodavcima;
Obuka na radnom mjestu kod poslodavca, u zanimanju koje odgovara osobnom profilu nezaposlene osobe.
Sve usluge projekta su besplatne.

Prednost u pružanju usluga imat će kandidati bez radnog iskustva kao i kandidati bez univerzitetskog obrazovanja.

Vašu prijavu na javni poziv popunite klikom na link „Prijavi se ovdje“.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom prijave ili imate pitanje u vezi sa Projektom možete nas kontaktirati putem e-maila: podrskawb@kolektiv.ba
Poziv ostaje otvoren do 30.06.2023. godine.

Dodatne napomene:
Podrška može uključivati sve ili samo neke od navedenih mjera, u zavisnosti od potreba nezaposlenih osoba i kapaciteta Projekta.
U slučaju prevelikog broja prijava, korisnici projekta bit će odabrani nasumično među onima koji ispunjavaju uslove s obzirom na ograničena finansijska sredstva Projekta.
Projekt zadržava pravo daljnje provjere navoda kandidata i njihove podobnosti za sudjelovanje i korištenje usluga Projekta nakon prijave kandidata.
Projekat ne može garantovati spajanje sa poslodavcem kao ni zapošljavanje, ali usluge Projekta osiguravaju sve što je potrebno da se kandidati adekvatno pripreme i razviju i/ili unaprijede svoje vještine i znanja kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.
Lične podatke koje podijelite sa nama prilikom popunjavanja prijave za Projekat, a u svrhu učešća u Projektu, pohranjujemo u bazu Kolektiva i koristimo ih u svrhu definisanu Projektom što, između ostalog, znači da ih možemo dijeliti sa svim zainteresovanim stranama koje su uključene u Projekat (službe za zapošljavanje, potencijalni poslodavci, partneri i saradnici Kolektiva na provođenju projektnih aktivnosti te obrazovne i/ili druge ustanove/organizacije koje pružaju usluge obuke/edukacije).
Kolektiv posluje u skladu sa zakonima Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine. Posjeduje sva potrebna ovlaštenja i dozvole za obavljanje poslova posredovanja u zapošljavanju. Registrovani smo za obavljanje djelatnosti privatnih agencija za posredovanje u zapošljavanju i izdata nam je dozvola Federalnog ministarstva rada i socijalne politike broj: UPI 03-30/12-355/22 EB od 09.11.2022. godine za obavljanje poslova posredovanja u skladu sa Uredbom o privatnim agencijama za posredovanje u zapošljavanju.

Kolektiv je uskladio svoje poslovanje sa domaćom i EU legislativom u odnosu na zaštitu ličnih podataka (GDPR). Sve zbirke ličnih podataka su registrovane kod Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH. Sva pitanja vezana za lične podatke mogu se uputiti na e-mail adresu: szlp@kolektiv.ba.
Lokacija: Bosna i Hercegovina (Rad iz firme)
Broj izvršilaca: 1
Datum objave: 03.03.2023.
Trajanje oglasa: 119 dana (ističe 30.06.2023.)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s