Premijer Uk na poslovnoj konferenciji: Poduzetnice imaju podršku Vlade KS

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk učestvovao je danas na Ilidži na panel diskusiji „Uticaj recesije na mala i srednja preduzeća i razvoj poduzetništva“. Panel je organiziran u okviru konferencije koja predstavlja završni događaj „Dana poduzetništva 2023“, a u organizaciji „Udruženja poslovnih žena u BiH“.

Kako je ovom prilikom naveo premijer Uk, vrlo rado se odazvao pozivu poduzetnica, koje pune budžet, ne samo Kantona Sarajevo, već i cijele Bosne i Hercegovine.

„Prevashodno želim da čujem njihove potrebe, kako bi u kontekstu nadležnosti Kantona Sarajevo ostvarili još bolju saradnju i omogućili bolju podršku njihovim poslovima. S druge strane, želim prezentirati poticaje Vlade malim i srednjim preduzećima, kako trenutno, tako i u prethodnom periodu. Mislim da Kanton Sarajevo u tome prednjači i želimo, ne samo zadržati, nego i unaprijediti taj nivo. Susret s poduzetnicama koje su danas na ovome skupu prava je prilika da vidimo kako da naše pozive i konkurse unaprijedimo i približimo njima“, poručio je premijer Uk.

Dodao je da je Vlada KS partner svim ženama koje se žele baviti biznisom.

„Posebno smo otvoreni prema našim poduzetnicama, želimo da unaprijedimo taj sektor, jer su godinama zanemarivane“, poručio je premijer Uk.

U okviru današnje konferencije organiziran je i sajam na kojem su izloženi domaći proizvodi, poput hrane, kozmetike, suvenira, odjeće…, koju su napravile vrijedne bh. poduzetnice.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s